mgr Katarzyna Wrzosek

Jestem dietetykiem z zamiłowania i wykształcenia. Swoją wiedzę ugruntowałam dzięki studiom magisterskim na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym oraz regularnemu uczestnictwu w szkoleniach, konferencjach kierunkowych i certyfikowanych kursach z zakresu żywności i żywienia człowieka. Są to, między innymi, konferencja z zakresu medycyny żywienia Międzynarodowego Stowarzyszenia Studentów Medycyny, czy certyfikat szkoleniowy Instytutu Psychiatrii i Neurologii Kliniki Nerwic i Zaburzeń Osobowości pod kątem zaburzeń odżywiania. Dzięki Laboratorium EUROIMMUN DNA, ukończyłam kurs obejmujący tematykę celiakii pierwotnej i nietolerancji laktozy. Wiedzę z zakresu diety w chorobach autoimmunologicznych uzupełniłam na konferencji zorganizowanej przez Fundację WIEMY CO JEMY. Dodatkowo zdobyłam uprawnienia coacha, aby pomóc swoim pacjentom wydobyć motywację do prozdrowotnej zmiany stylu życia. Zdobyłam doświadczenie jako dietetyk kliniczny w Szpitalu Pediatrycznym WUM, zajmuję się również prowadzeniem warsztatów żywieniowych dla dzieci i dorosłych.